schoolgebouw de parel donk

Combiklas 1-2-3

Welkomstbericht

neem maar de tijd
om te groeien
te stralen

om tijdens het ontdekken
soms te verdwalen

te beleven, verwonderen
met jouw blik en hart open

en weet dat wij altijd
met jou mee zullen lopen

Project bouwen

Als laatste project deden we het project bouwen. We leerden heel wat over het bouwen of verbouwen. We zagen dan ook heel bouwactiviteit rond en op onze speelplaats. Zelf plannen maken, zelf bouwen, zelf op zoek gaan naar verschillende soorten gebouwen, … We leerden heel wat bij! Een leuke ervaring erbij.

Verjaardag Shane

Donderdag 17/06 was Shane jarig. Hij werd 8 jaar. Dit werd gevierd in de klas. Hiep hiep hoera!

Verjaardag Tiamo

Zaterdag 12 juni was Tiamo jarig. Hij werd 9 jaar. Dit werd gevierd in de klas. Hiep hiep hoera!

Sponsorfietscross

Donderdag 3 juni was er de sponsorfietscross. De kinderen fietsen, op wereld fietsdag, heel wat kilometers. Ze deden alleszins hartstikke hun best om zoveel mogelijk rondjes te rijden.

Verjaardag Caily

Zaterdag 22 mei was Caily jarig. Zij werd 9 jaar. Dit werd gevierd in de klas. Hiep hiep hoera!

verjaardag Tyson

Zondag 10 mei was Tyson jarig. Hij werd 10 jaar. Dit werd gevierd in de klas. Hiep hiep hoera!

Pyjamadag

Vrijdag 12/3 was het pyjamadag. De kinderen kwamen met zijn allen in pyjama naar de klas. Dit deden we om Bednet te steunen. We ontbeten allemaal samen, wat een heerlijke opening van de dag. Later op de dag luisterden we nog naar het verhaal van de pyjamareus. Zo leerden we heel wat bij over Bednet.

Juffrouw Boggemog

In ons project rond ‘de tijd’ maakten we kennis met het gedicht over juffrouw Boggemog van Annie M.G. Schmidt. We speelden het toneel na en leerden zo op een leuke manier de maanden van het jaar. Velen brachten ook materiaal mee naar school om een mooie vertoning van het gedicht te brengen. Wat een enthousiasme.

Lynn is jarig!

Lynn was jarig op donderdag 4/03. Ze werd 8 jaar. Dit werd gevierd in de klas.  Hiep hiep hoera!!!

Lore is jarig!

Ook Lore was tijdens de vakantie jarig.  Op 17 februari vierde ze haar 9de verjaardag. Dat deden wij ook in de klas.  Hiep hiep hoera!!!

Jarige Wannes

Op 15 februari was Wannes jarig.  Na de vakantie vierden we dit natuurlijk in de klas.  Proficiat Wannes!

Carnaval

De vrijdag voor de krokusvakantie, dan is er naar goede gewoonte carnaval! Dit jaar was het weliswaar in een andere vorm door het welbekende virus, maar daarom niet minder leuk. We kregen in de klas een grote carnavalsdoos die weliswaar op slot was. De kinderen gingen op zoek naar het wachtwoord door het maken van enkele opdrachten. Deze opdrachten deden ze allemaal verkleed. Nadien volgde een lekkere beloning.

Warme mutsendag

Naar goede gewoonte is 9 februari ‘dikke truiendag’, hiermee willen we de aandacht vestigen op de opwarming van het klimaat en zetten we de verwarming een dagje uit.

Deze winter echter zijn we het al gewoon om met een dikke trui in de klas te vertoeven.  Ramen en deuren staan steeds open voor een goede luchtcirculatie.

Daarom was het in onze klas gisteren ‘warme mutsendag’  en of we hem goed konden gebruiken….  het was BBBBBRRRRRR!!!

Letterfeest!

Vandaag vierden we met de hele klas feest.  Niet zomaar een feest…. onze wolven stonden in het middelpunt van de belangstelling want ze leerden reeds alle letters dit schooljaar!  Het was dus tijd voor een LETTERFEEST!

Er werden heel wat voorbereidingen getroffen. Zo timmerden en knutselden ze hun favoriete letter, maakten een letterpet, bereiden een lied voor…

Vandaag was het moment om alles aan de rest van de klas te tonen.  We gingen op letterzoektocht, er werden letterdiploma’s en foto’s uitgedeeld.  Er klonk een luid applaus!  Wat zijn we fier op  jullie jongens en meisjes!

Letterkoekjes en snoepjes voor iedereen!

Ben je benieuwd naar alle foto’s én een filmpje, kijk dan snel hieronder….

Verjaardag Ruben.

Vandaag, 10 februari mocht Ruben 7 kaarsjes uitblazen!

Hiep hiep hoera, vriend!

Het vriest dat het kraakt!

Deze week blijven de temperaturen, zowel overdag als ’s nachts onder nul.  We leerden eerder in de klas dat water ijs wordt wanneer de temperatuur onder het vriespunt zakt.  Daarom maakten we gisteren samen leuke ijsblokken.  Toen we deze morgen op school kwamen was iedereen super benieuwd of 1 vriesnacht voldoende geweest was… kijken jullie mee naar het resultaat? (en nog tot dit weekend ‘live’ te bewonderen bij de ingang van onze school 😉 )

Graag groen licht!

Deze week kregen we een nieuw vriendje in onze klas.  Hij kreeg de naam Harry.

Maar wat komt Harry in onze klas doen?  Hij controleert er de luchtkwaliteit (niet onbelangrijk in deze corona tijden).  Sinds enkele maanden zitten we steeds met open ramen en deuren in de klas om de circulatie van verse lucht hoog te houden. Met Harry hebben we er nog een extra controleur bij.  Hij geeft met verschillende kleuren licht aan wanneer we nog een extra portie verse buitenlucht kunnen gebruiken.

Verjaardag Marie!

Marie werd op 26 januari 7 jaar!

We vierden dit deze week in de klas.  Dikke proficiat, Marie!

We oefenen samen onze tafels!

Het tweede en derde leerjaar oefenden samen hun tafels in. We maakten een hinkelparcours van elke geleerde tafel. Daarna hinkelden we deze parcours terwijl we de tafel opzeggen. Een sportieve oefening. Springen maar.

We leren over 1 meter!

In het eerste leerjaar staan er elke dag heel wat nieuwe dingen op het programma.  Vandaag gingen we met verschillende meetinstrumenten aan de slag.  We meten onszelf, de breedte van de klas, de deur, …  Kunnen jullie raden hoeveel handjes er in 1 meter passen?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

We leerden deze week spiegelen in het 2de leerjaar, het 3de ging nog een stapje verder en leerde ook wat symmetrie betekent. Om deze nieuwe begrippen echt duidelijk te maken gingen we met verf en kwast aan de slag.  Daarna haalden we onze spiegeltjes boven om de oefeningen in ons werkboek tot een goed einde te brengen.  Zelfs in het bewegingstussendoortje gingen we spiegelen.  Rustgevend en leerrijk tegelijk!

de zintuigen

Tijdens project werken we rond de zintuigen. Via proefjes en experimenten in de verschillende workshops leren de leerlingen al doende heel wat bij over hun verschillende zintuigen.

Verjaardag Juline

Donderdag 7 januari werd Juline 8 jaar.

Dit werd gevierd in de klas. Proficiat!

Verjaardag Lisanne

Maandag 28 december werd Lisanne 6 jaar.

Dit werd gevierd in de klas. Proficiat!

Lezen met de leesbril

Het eerste leerjaar leest met de leesbril aan. Het enthousiasme is groot.

Het skelet

De afgelopen weken maakten de kinderen kennis met het menselijk skelet. We ontdekten dat we heel wat botten hebben. Ook de functie van het skelet werd ontdekt door enkele activiteiten. De werking van de spieren werd onder de loep genomen. De kinderen leerden heel wat bij!

Verjaardag Billie

Billie was donderdag 3 december jarig. Dit werd gevierd in de klas.

Proficiat!

Voorleesweek

Deze week, van 21 november tot 29 november, is het voorleesweek. Vanuit de bib van Maldegem was er een livestream met illustrator Joris Thys. De kinderen keken aandachtig mee. Er waren ook enkele tekenopdrachten. Een echte ervaring!

Verjaardag Loyd

Loyd was zondag 22 november jarig. Dit werd gevierd in de klas.

Proficiat!

Verjaardag Ana

Ana was donderdag 5 november jarig. Dat werd gevierd in de klas.

Proficiat!

Project dieren

Afgelopen weken leerden we heel wat bij over de wolven, tijgers en kangoeroes. De kinderen kozen zelf deze dieren. Hier enkele foto’s over deze activiteiten.

Verjaardag

Zondag 25 oktober werd Louise 7 jaar. Dit werd gevierd in de klas. Proficiat!

We gaan op ontdekking in het bos…

Tijdens ‘de week van het bos’ gingen we alle indrukken opsnuiven in Ryckevelde.  We kwamen ogen te kort en genoten van een namiddag in de natuur.

Genieten als poes, verwennen als bever…

In het maandpunt van oktober leerden we 2 nieuwe dieren kennen: de poes en de bever. Daarom gingen we met de hele klas maandagnamiddag even naar de turnzaal voor wat relaxatie tijd. Verschillende oefeningen kwamen aan bod, we maakte het donker en droomden even weg bij rustgevende muziek. Zeker voor herhaling vatbaar!

Verjaardag

Vrijdag 2/10 was Mona jarig. Dit werd gevierd in de klas. Proficiat Mona!

Verjaardag

Donderdag 1/10 was Thomas jarig. Dit werd gevierd in de klas. Proficiat Thomas!

Verjaardag

Vrijdag 18/09 was Jax jarig. Dit werd gevierd in de klas. Proficiat Jax!

Hoekenwerk

Na het harde werk is het ook eens tijd voor ontspanning. Tijd voor hoekenwerk!

Leren lezen en schrijven

Het eerste leerjaar leert lezen en schrijven. Dagelijks oefenen we hierop. Hier enkele foto’s vanuit de klas.

Kennismaking

Door middel van een quiz en een ganzenbord leren we elkaar kennen.