schoolgebouw de parel donk

Combiklas 4-5-6

Welkomsbericht

Dag jongens en meisjes,

Welkom op onze klaspagina. Hier zullen we dit schooljaar foto’s en nieuwtjes posten uit onze klas.
Zo kunnen jullie nagenieten van wat er allemaal gebeurd is.

groetjes

de juffen

Ter Groene Poorte

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar maakten vrijdag een uitstap naar de school ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge. Deze uitstap werd gemaakt in functie van ‘op stap naar het secundair’. De leerlingen maakten er kennis met de verschillende onderdelen van de school : bakkerij, slagerij en horeca.

Over mijn lijf!

Tijdens ons project ‘Over mijn lijf’ hadden we het al over ons skelet, spieren, de spijsvertering, …
We hadden het ook over onze organen. De juffen hadden donderdag een verrassing voor ons.. We bekeken het hart, de longen en de lever van een varken! De ene leerling was al wat enthousiaster dan de andere.. Hihi!

Dierendag : Filippus

Vorige week was het werelddierendag. We gingen op uitstap met de volledige school naar de paardenmelkerij ‘Filippus’. We kregen er uitleg over de paarden, konden zien hoe ze paarden molken, mochten rennen in de piste, … Als slot mochten we proeven van een heerlijk ijsje gemaakt van paardenmelk.

Bezoek van Manon Claeys

Wij kregen maandag hoog bezoek op school. Manon Claeys kwam langs. Zij is een paralympische ruiter die maar liefst 2 bronzen medailles won in Tokyo. We hebben veel vragen mogen stellen en zelfs haar medailles eens mogen vasthouden! Het was een zeer aangename ontmoeting!

Meerdere foto’s zijn terug te vinden op de schoolpagina.

Koken met en voor de jarigen van september!

Deze maand waren er maar liefst 3 jarigen. Ze kozen om chocoladerotsjes te maken met de klas. Wat waren ze lekker!

Strappen maar!

Vorige week vrijdag was het strapdag. Onze leerlingen kwamen stappend of fietsend naar school. In de namiddag maakten we een mooie fietstocht met onze gepimpte fietsen.
Als afsluiter hadden we afgesproken in de Donkstraat met de andere kinderen van onze school. Er was een fietsmodeshow! Wat was dat leuk!

’t Lawet!

We kregen maandag bezoek van enkele leden van het jeugdorkest ’t Lawet! Het was een leuke ontmoeting met de leden en met hun muziek! Enkele sfeerbeelden kan je vinden door op onderstaande link te klikken!

https://photos.app.goo.gl/XY3NCZ6Yp6KKMNT17

Kermis in Donk!

Vorig weekend was er kermis in Donk. Op school werden we getrakteerd op een ijsje door het kermiscomité! Wat was dat smullen! Dankjewel!

3 op een rij!

Van een feestweek gesproken?! Er waren maar liefst 3 leerlingen uit onze klas jarig en dat op donderdag, vrijdag en zaterdag! Proficiat Mathis, Staf en Caitlin!

Hiep hiep hoera!

Vandaag maakten we met z’n allen onze verjaardagskalender. De bedoeling was om een leuke stoepkrijttekening te maken waarin de leerlingen zelf een plekje kregen. Kijken jullie mee naar de leuke resultaten?

Good planet!

Op maandag kwam onze eerste expert in de klas. Lowie kwam uitleg geven over afval sorteren, recycleren, hergebruiken, …

https://photos.app.goo.gl/A5t91Hd6G6qSsZpz9

Welkom!

Het is bijna zo ver! Bijna 1 september! Een nieuwe start voor ons allemaal!
Wij hebben er alvast super veel zin in. Hopelijk jullie ook?
We zien jullie graag woensdag in de Donkstraat!
De juffen