schoolgebouw de parel donk

Combiklas 2

Welkomstbericht

Welkom in onze gezellige combiklas!

Groetjes

Juf en meester

Fabriek energie

Dinsdag 16 april gingen we naar Zelzate om Fabriek energie te bezoeken. De weergoden waren ons niet gunstig gezind, toch vertrokken we met het nodige enthousiasme. Eens we daar aankwamen deden we enkele interessante proefjes, leerden we heel wat bij over het klimaat en werkten we goed samen. De activiteit eindigde met de beklimming naar de zonnepanelen, gelukkig bleef het droog! Het was een interessante en leerrijke uitstap!

Activiteit jeugdboekenmaand

De maand maart is de jeugdboekenmaand. Dit jaar is het thema sport en spel. We namen dan ook onze fiets om naar Maldegem te trekken voor een activiteit rond boeken die over sport en spel gaan. We maakten enkele mooie werkjes en leerden heel wat bij! Een fijne activiteit! Dank aan de bib!

Op stap in Maldegem

Tijdens de lessen project leerden we over onze gemeente: Maldegem. Op maandagnamiddag 11 maart maakten we een wandeling in Maldegem onder leiding van een gids die ons heel veel verhalen wist te vertellen. Er werden ook voldoende vragen gesteld en beantwoord. Van het Sint-Anna kasteel tot het Reesinghe kasteel, we leerden heel wat bij over Maldegem. Van harte bedankt aan onze gids om ons zo goed te begeleiden! Gelukkig konden we het ook droog houden, wat een fijne namiddag!

Jarigen februari

Op de laatste dag van februari, een unieke datum, vierden we de jarigen van februari. Lore en Wannes waren jarig deze maand. We maakten een lekkere koekjestaart. Het was zeer lekker! De dag afsluiten deden we met alles op wieltjes. We hadden een fijne namiddag!

Bezoek gemeentehuis

We gingen met de fiets naar het gemeentehuis in Maldegem. We leerden in de klas al over onze gemeente, tijd om de werking van het gemeentehuis te bekijken. We leerden veel bij over wat de gemeente voor ons doet, alsook mochten we een rollenspel spelen gebaseerd op de gemeenteraad. We vonden het fijn en leerden veel bij!

Bezoek Morgenster

Maandag 5 februari bezochten wij het rusthuis ‘De morgenster.’ We hadden onze verkleedkleren al aan, want het thema was ‘carnaval.’

Samen met de bewoners maakten we cupcakes, een knutselwerkje en we speelden een spel.

Iedereen hielp elkaar, jong en oud. Het was leuk, leerrijk en soms ook grappig. De bewoners waren heel blij met onze komst, we mogen zeker nog eens terugkomen. Iedereen had een geslaagde namiddag.

Jarigen januari

We vierden de jarigen in januari door het bereiden van een lekkere milkshake. Het was zeer lekker!

Spelletjesnamiddag

Vrijdag 8 december hadden we een spelletjesnamiddag op de planning staan. Enkele kinderen bekeken de spelletjes op voorhand en konden de regels goed uitleggen. Een namiddag vol spelplezier!

De Sint

Dinsdag 5 december kwam de Sint langs in onze klas. Hij zag dat de kinderen hun best doen om van de klas een leuke, leerrijke plaats te maken. Hij nam dan ook een cadeau mee voor de kinderen… een bon voor een bezoek aan een openluchtzwembad. Nog even wachten op goed weer hiervoor! Eentje om naar uit te kijken!

Voorleesweek

De week van 20 november was het voorleesweek. Het ideale moment om te voor te lezen bij combigroep 1 en de kleutergroep.

We vieren de jarigen van oktober. Proficiat Mona, Louise en Thomas!

Louise, Mona en Thomas kozen ervoor om chocomousse te maken. We keken eerst naar het filmpje van Jeroen Meus, de beste chocomousse komt blijkbaar van hem. Daarna volgden de kinderen via een stappenplan de verschillende stappen om een heerlijke chocomousse te maken. En…het was geslaagd! Iedereen vond het heel lekker!

Mooimakers: we maken de schoolbuurt proper!

De doen met onze school mee aan project Mooimakers. Dit houdt in dat we correct sorteren en herbruikbare drinkflessen, doosjes… meebrengen naar school. We zorgen er ook voor dat de buurt rond de school proper blijft. Vandaag deden we dit voor de eerste keer: we staken zelfgemaakte kaartjes in de brievenbussen, zo weten de mensen uit de buurt dat wij meehelpen aan een beter leefmilieu.

Bulskampveld: Werelddierendag

4 oktober is het werelddierendag. Daarom trokken wij met de hele school naar Bulskampveld. In de voormiddag deden we een parcours door het bos, een mooie wandeling! Na het middageten gingen we naar het vogelopvangcentrum. Daar vangen ze niet alleen zieke vogels op, maar ook egels, eekhoorns en andere dieren. We leerden er over de verzorging van de dieren en welke voeding ze krijgen. Heel interessant!

Op bezoek naar de boerderij!

We werken in de klas rond ‘Allemaal beestjes.’ Ons eerste project dit schooljaar. De kinderen
mochten zelf een uitstap kiezen die past binnen ons thema. Daarom trokken we naar de
boerderij. Marlies gaf ons uitleg over het leven op de boerderij. We kregen een rondleiding
en wisselden af met spelletjes. Zo moesten we ons om het vlugst omkleden en een (nep)koe
melken. We hebben ook zelf boter gemaakt: met het vet van de melk: handig om te weten!
Boerin Marlies maakte ook warme chocomelk voor ons. De picknick aten we op in de wei.
We hebben genoten van het buitenleven.

Fietsparcours

Vandaag stond in het teken van zichtbaarheid. We mochten onze fiets en onszelf zoveel
mogelijk versieren met fluo. ’s Ochtends werd er een ophaalronde georganiseerd door de
school. Heel veel kinderen fietsten mee van huis naar school, samen met de leerkrachten.
Daarna konden we ook een fietsparcours doen : daar konden we onze vaardigheden
oefenen.

Klimaatbende

We zijn met onze klas ingeschreven voor ‘De klimaatbende.’ Dat wil zeggen dat we dit
schooljaar veel zullen leren aan de hand van proefjes en spelletjes over het klimaat, de
opwarming van de aarde en de gevolgen ervan. De eerste sessie ging door in Den Hoogen
Pad. Daar kwam weerman Bram uitleg geven over de gevolgen van de opwarming van de
aarde. Samen zetten we ons in om van de wereld tegen 2030 een betere en duurzamere
plaats te maken. Maldegem is een duurzame gemeente en wij werken daar graag aan mee.

We zijn begonnen!

Jax was jarig en we maakten fruitsatés.

Ook speelden we het spel van ‘Calcimus.’ Via vragen kwamen we meer te weten over gezonde voeding, reclame, producten uit de winkel, …