schoolgebouw de parel donk

Combiklas 4-5-6

Welkomstbericht

Dag jongens en meisjes,

Welkom op onze klaspagina. Hier zullen we dit schooljaar foto’s en nieuwtjes posten uit onze klas.
Zo kunnen jullie nagenieten van wat er allemaal gebeurd is.

groetjes

de juffen

Whizzkids

Vrijdag 17 maart namen we deel aan de online halve finale van Whizzkids. Wolf, Wannes, Lucas en Anne-Sophie losten alleen in de miniklas 20 zoekvragen op. De rest van de klas kreeg de opdracht om 2 verschillende sokken te tekenen voor werelddownsydroomdag.

Het was nagelbijten tijdens de prijsuitreiking maar jammer genoeg behaalden we geen plaats in de finale. Jullie deden het super hoor! Het was opnieuw een leerrijke ervaring.

Kangoeroewedstrijd

Op donderdag 16 maart namen Zita en Wannes mee aan de kangoeroewedstrijd. Dit is een wereldwijde denk-, reken- en puzzelwedstrijd.
Ze deden het alvast goed! Binnenkort weten we of ze al dan niet in de prijzen vallen.

Rusthuis

Dinsdag mochten we voor een tweede keer op bezoek in het rusthuis De Morgenster. We werden in groepjes verdeeld. Twee groepen gingen langs bij mensen met dementie en twee andere groepen bij mensen met een fysieke beperking.

Er werden spelletjes gespeeld en zelfs gedanst! Het was opnieuw een zeer gezellige middag.

Genieten voor jong en oud!

Spelletjesnamiddag²

Het was tijd voor onze tweede spelletjesnamiddag. Opnieuw hadden we heel wat vrijwilligers om samen met onze leerlingen een spelletje te komen spelen. Het was heel gezellig.
De mama van Lynn bakte zelfs pannenkoeken als traktatie! Mmmm, dat was smullen!

Sneeuwpret op school

Onlangs werden we getrakteerd op een onverwachts laagje sneeuw. De speeltijd werd een sneeuwmomentje. Wat was het fijn om de leerlingen te zien genieten, in de sneeuw of vanop een afstandje. Goede afspraken maken goede vrienden …onder het afdak was je veilig. Zette je een stapje vanonder het afdak, kon je een sneeuwbal zien voorbij zoeven.

Bezoek historium Brugge

Maandag zijn we met de klas op bezoek geweest naar het Historium in Brugge. We leerden er meer over de stad Brugge in de tijd van de middeleeuwen. Dit sluit aan bij ons project waarmee we bezig zijn in de klas.

Carnaval!

Vrijdag voor de vakantie mochten we verkleed naar school komen. De klas zat vol met gekke figuren! Wat hebben jullie je best gedaan! We liepen ’s middags in de stoet en werden nadien getrakteerd op een drankje en pannenkoek in het Pleintje.

Hiep hiep pannenkoek!

In februari mochten Wannes en Lore kaarsjes uitblazen. Ze werden beiden 11 jaar! Proficiat!
In de klas maakten we samen pannenkoekjes. Mmmm!

Hartjesdag

Op dinsdag 14 februari was het opnieuw tijd voor onze hartjesdag. Mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, buurvrouwen, … kwamen op bezoek naar school. We zongen samen een liedje en gingen daarna samen naar de klas. In de klas kregen we de opdracht om opzoekingen te doen op de computer zoals whizzkids. Er werd hard nagedacht en veel gesurft! Goed gedaan iedereen!
We knutselden eerder een bloem voor ons bezoek. Wat een mooie resultaten!

Gedichtendag 2023

Dit schooljaar schreven de leerlingen zelf een gedicht over een zelfgekozen onderwerp. Het mocht geen gekende structuur (elfje, haiku, …) zijn dus moesten ze creatief aan de slag. Er werden hele leuke gedichten geschreven. Nadien konden ze kiezen op welke manier ze het wilden presenteren : schrijven op de grond, op het raam, op papier ,…

Schaatsen

Vorige donderdag gingen we na ons bezoek aan het zwembad gaan schaatsen in Maldegem. We hadden enorm veel geluk want de piste was voor ons alleen! Bij de één lukte het al wat beter dan bij de andere maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen!
Om op te warmen, kregen we op het einde een lekkere chocolademelk!

schimmenspel

De leerlingen kregen de opdracht om in kleine groepjes een schimmenspel te maken. We bekeken eerst een paar schimmenspelen waarna de leerlingen konden kiezen of ze met poppetjes of met levende personen aan de slag gingen. Ze mochten ook het verhaal zelf uitvinden. Nadien trokken we naar de donkere ruimte (Poermolen) om hun verhaal voor te stellen. Wat deden de kinderen het goed! Zeker voor herhaling vatbaar..

Hiep hiep hoera!

Tijdens de maand januari waren er heel wat jarigen in onze klas. Dikke proficiat! We bakten samen chocoladerotsjes. Mmmmm, dat was heel lekker!

Hiep hiep hoera voor Loyd!

Vorige maand blies Loyd 11 kaarsjes uit. Hij was de enige jarige in de maand november dus hij kon helemaal zelf kiezen. Hij koos voor pudding met speculaas.

We volgden in groepjes het recept en konden samen smullen!

Proficiat Loyd!

Voorleesweek

Deze week was het voorleesweek. We kregen bezoek van de mama van Lynn, de oma van Lore en de oma van Wannes. Ze lazen stuk voor een stuk een mooi verhaal voor! Dankjewel!

Wij gingen op vrijdag ook een boek voorlezen aan de kleuters. Het was een leuke ervaring!

https://photos.app.goo.gl/NT9r7Hoc42n8mSBg6

Hiep hiep hoera!

Tijdens de maand oktober hadden we twee jarigen in onze klas. Mona en Louise bliezen beiden 9 kaarsjes uit. Ze kozen voor een lekkere smoothie van rode vruchten.

Proficiat meisjes!

Werken aan groepsvorming

Inzetten op groepsvorming vinden we ontzettend belangrijk …daarom spelen we op woensdag soms een groepsvormend spel of een vertrouwensspel waarbij we samen moeten werken om tot het correcte resultaat te komen.

Elkaar helpen, elkaar vertrouwen …staat centraal !

WZC De Morgenster

Op dinsdagnamiddag brachten we met onze klas een bezoekje aan het woonzorgcentrum De Morgenster. We werden in groepjes verdeeld en hebben activiteiten gedaan met de bewoners. We lazen voor uit ons leesboek, we speelden uno, we speelden volksspelen en bingo.

De bewoners waren heel blij met ons bezoek! Zeker voor herhaling vatbaar!

https://photos.app.goo.gl/2rc78UJCz9qTUEWZ7

Zonsverduistering

Dinsdag was er tijdens de middagpauze een gedeeltelijke zonsverduistering. Wat een ideaal moment tijdens ons project! We hadden eclipsbrilletjes voorzien en hebben zo kunnen kijken naar de zon.
Wat spectaculair om te zien!

https://photos.app.goo.gl/2rc78UJCz9qTEWZ7

Lynn in de kijker !

Vandaag zetten we Lynn in de kijker , want zij is de enige uit onze combiklas 456 die in een jeugdbeweging zit.

Lynn vindt het leuk om lid te zijn van KLJ Sente.

Nog veel plezier Lynn !

Cozmix

Naar aanleiding van ons eerste project ‘We vliegen de ruimte in’’ brachten we op vrijdag 14 oktober een bezoekje aan ‘Cozmix’ in Brugge. Dit is het bezoekerscentrum van de volkssterrenwacht Beisbroek.

We gingen er op reis doorheen ons zonnestelsel in het planetarium, bekeken de telescopen in de observatietoren, gingen op rondleiding in de tentoonstellingsruimte, …

Na onze lunch kregen we nog een leuke opdracht in verband met zwaartekracht. We moesten een ‘marslander’ maken. We kregen geld en konden boodschappen doen in een winkeltje.
In de winkel was er heel wat materiaal : plakband, plastic, bekers, ballonnen, … We creëerden in groepjes een systeem om een ei naar beneden te laten vallen, zonder dat het ei kon breken.

Iedereen ging super vlot aan de slag en het is bij iedereen dan ook gelukt! We lieten het ei van op een hoogte vallen en geen enkel ei brak! Proficiat!

Saved by the bell

Op woensdag 7 oktober deden we om 10.00 uur onze schoolbel in de Poermolen eens extra lang rinkelen. We stonden op dat moment stil bij het feit dat niet alle kinderen recht hebben op onderwijs.

We leerden die dag ook leuke en eens andere manieren om elkaar te begroeten.

Dierendag

Dinsdag 4 oktober was het opnieuw dierendag. We gingen op pad met de volledige school. Dit jaar brachten we een bezoekje aan de kinderboerderij ‘De zeven torentjes’ in Assebroek. We speelden er het boerderijspel en gingen langs bij de dieren.

Hup hup hup met de beentjes.

Woensdag 28 september zetten we de sportievelingen uit onze klas in de kijker. Wat leuk om te zien dat onze jongens en meisjes zich  verdiepen in voetbal, atletiek, tennis en paardrijden. Knap van jullie ! Laat jullie gaan.

An apple a day…

Donderdag gingen we op bezoek bij Steffi fruit in Moerkerke. We leerden er meer bij over het kweken van appels en peren. Na een interessante uitleg mochten we zelf een appel plukken, meerijden in de pluktrein en lekkere appelperensap proeven.

We kregen een heleboel appels mee naar de klas en daar hebben we lekkere cake mee gebakken. Het was heel lekker!
Ondertussen heeft een groepje samen met Jax zandkoekjes gebakken voor zijn verjaardag. Proficiat kerel!

https://photos.app.goo.gl/i5mVASxTqg3jxQ1TA

Hiep hiep hoera!

Een dikke proficiat voor Jax! Onze eerste jarige van dit nieuwe schooljaar!

Strapdag

Vorige vrijdag was het strapdag. We kwamen met zoveel als mogelijk fietsend of stappend naar school.
De politie kwam langs om onze fietsen te graveren met een speciale sticker. We hebben onze fiets ook een schoonmaakbeurt gegeven. Ten slotte hebben we wat gefietst op het domein van onze school.

https://photos.app.goo.gl/GbN4Nzyrea22nevB9

Wie is wie?

Onze eerste muzische taak was het versieren van ons eigen silhouet. Kan jij herkennen wie wie is?

Werfbezoek

Tijdens de eerste dagen van het nieuwe schooljaar mochten we samen met de kleuters een bezoekje brengen aan de werf in de nieuwe wijk naast onze school.
We mochten heel wat vragen stellen, een kraan besturen en een kijkje nemen in een ruwbouw.

Eerste schooldag

Een nieuw schooljaar, een nieuwe groep! We hebben er zin in! Meer foto’s van de eerste schooldag vinden jullie terug bij ‘De Parel, foto’s van onze schoolactiviteiten’.