schoolgebouw de parel donk

Schoolpagina

Welkomstbericht

Op deze pagina zijn de foto’s te vinden van de schoolse activiteiten.

Afscheid van de kerk in Donk

Op vrijdag 23 december nam de volledige school afscheid van de kerk van Donk tijdens een laatste bezinningsmoment. De kerk zal ontwijd worden. De kleuters en het eerste leerjaar mochten het kerstverhaal brengen. Juf Christel was de fiere dirigent van het talentvol kerstkoor.

Kerstmarkt 16 december 2022

Dag Sinterklaasje!

Vandaag was het een speciale dag! De verjaardag van Sinterklaas! We stonden allemaal vol spanning af te wachten tot er plots wel een heel bizarre Sint verscheen. Hij had de kleren aangetrokken dat de kleuters hebben gemaakt voor de Sint. We ontdekten al snel dat dit geen echte Sint was. Hij wist niet hoe zijn paard heet en kwam uit Noorwegen. Hij had geen cadeautjes mee! We stuurden hem maar terug.

Ons wachten werd beloond, de echte Sint en piet kwamen er aan in een mooie auto! We vierden samen feest en werden getrakteerd op cadeautjes en lekkers.

Tot volgend jaar Sint en Piet!

https://photos.app.goo.gl/ySLYCbMGZdBP5Sty9

Herfstwandeling

Op vrijdag 28 oktober was het herfstwandeling. Er werd gewandeld met de leerlingen van de lagere school naar het bos. De kleuters stapten naar de speeltuin. Daar werd op het einde van de namiddag nog samen gespeeld onder een stralend zonnetje.

Toen we aankwamen in de Poermolen stonden de leden van de ouderraad klaar met heerlijke tomatensoep. Bedankt! Het was een leuke namiddag en een mooie start voor de herfstvakantie.

https://photos.app.goo.gl/EzDJW5RR27Cc3LxG7

Sponsorloop 2022

Donderdag 7 oktober stond onze sponsorloop gepland. Onze jongens en meisjes zetten hun beste beentje voor en zorgden ervoor dat er heel wat rondjes werden gelopen. Niet alleen zij, maar ook de juffen en Sampsom hadden hun loopschoenen aangetrokken. Wat een stralende gezichten passeerden bij de lens ! Geniet van de foto’s.

Curieuzeneuze!

Vorige week was het tijd voor onze eerste curieuzeneuze van dit schooljaar. Onze toneelspelers hadden samen met juf Mieke een mooi stukje toneel voorbereid.
De doelstelling van de voorbije periode was ‘klimaatactie’. Zorg dragen voor ons klimaat deden we door op strapdag trappend en stappend naar school te komen.
We sloten af door met z’n allen het straplied te zingen en dansen.

1 september

1 september was opnieuw een spannende dag! Heel wat lachende gezichtjes! We maakten er een leuke voormiddag van!