schoolgebouw de parel donk

Schoolpagina

Welkomstbericht

Op deze pagina zijn de foto’s te vinden van de schoolse activiteiten.

curieuzeneuze

Woensdag 25 mei gingen we alweer aan het curieuzeneuzen. Thema dit keer was gendergelijkheid.

Onder de deskundige leiding van juf Mieke gaven de leerlingen van combi 123 alweer het beste van zichzelf.

Totaalspektakel ‘Eens was er…’

Hieronder kan je enkele foto’s terugvinden van ons totaalspektakel ‘Eens was er…’.

Lentewandeling en curieuzeneuze

Vrijdag 1 april trokken we er samen op uit om een lentewandeling te maken. Nu ja, een lentewandeling in de sneeuw… Het was koud maar gezellig!
Nadien konden we ons opwarmen door een lekker kopje soep gemaakt door de leerlingen van de bovenbouw. Dit was een sober maal voor Broederlijk Delen.

Na de middag was er tijd voor de 3de curieuzeneuze. Het thema van deze middag was ‘een goede gezondheid en welzijn’. De kinderen werden opnieuw in groepjes verdeeld en gingen aan de slag : yoga, lied zingen, estafette, … Het was opnieuw een zeer geslaagde middag!
Op het einde sloten we af met het vervolg van het toneeltje.

We vierden ook de jarigen van de voorbije maand. Het was ook een speciale dag voor 2 kinderen want die waren op het moment zelf  jarig! Proficiat kerels!

Pyjamadag!

Op vrijdag 11 maart was het nationale pyjamadag. Kinderen die ziek zijn kunnen niet naar school, volgen lessen online mee. Ze missen niet enkel de leerstof maar ook de leuke momenten op school.
Om die kinderen een hart onder de riem te steken, organiseerden we net zoals vele scholen pyjamadag. Alle kinderen en juffen kwamen in pyjama naar school. We werden eerst wakker tijdens wat ochtendgymnastiek om daarna van een heerlijk ontbijt te genieten.

Curieuzeneuze en carnaval!

De vrijdag voor de vakantie maakten we er met z’n allen een leuke dag van. In de voormiddag was er curieuzeneuze met als thema ‘geen honger, geen voedselverspilling’. De kinderen werden in groepen verdeeld en volgden allerlei workshops bij de juffen . We maakten wentelteefjes, broodpudding, lazen een boek over een kliekjesfeest, maakten muziek, …

Na het middagmaal stond ons carnavalsfeest op de planning. Na de stoet organiseerden de leerlingen van combiklas 456 een circuit met allerlei activiteiten. Wat een leuke afsluiter voor de vakantie!
We zijn blij dat we terug allemaal samen kunnen vieren!

Schaatsen

Op donderdag 24 februari stond er een sportieve dag op de planning voor de leerlingen van de lagere school. We gingen zwemmen en schaatsen! Super leuk!

Dag Sinterklaasje

Maandag hadden we hoog bezoek op school : Sinterklaas kwam op bezoek.
Omdat er heel wat kinderen in quarantaine zitten, filmden we zijn intrede en onze optredentjes.
Geniet van de filmpjes via onderstaande link!

Dag van de sportclub op onze school.

Op woensdag 29 september startten we de dag sportief omdat het dag van de sportclub was. We dansten op verschillende liedjes. Het was fijn om te zien dat heel wat leerlingen hun sportoutfit aanhadden.

Manon Claeys op bezoek!

Wij kregen maandag hoog bezoek op school. Manon Claeys kwam langs. Zij is een paralympische ruiter die maar liefst 2 bronzen medailles won in Tokyo. We hebben veel vragen mogen stellen en zelfs haar medailles eens mogen vasthouden! Het was een zeer aangename ontmoeting!

1 september

Vandaag was het zo ver! Terug naar school! We maakten er samen met iedereen een leuke start van.
We vierden de jarigen van juli en augustus, aten lekkere fruitbrochettes, lieten ons schminken, kregen mooie tattoos, speelden, vertelden onze vakantieverhalen aan elkaar,  …

Foto’s zijn terug te vinden via onderstaande link.

https://photos.app.goo.gl/z2vbhdBoBCuW7waP6

© 2022 - VBS De Ark / Maricolen Maldegem - Webdesign: Abra Media