schoolgebouw de parel donk

Schoolpagina

Welkomstbericht

Op deze pagina zijn de foto’s te vinden van activiteiten die we samen doen met alle jongens en meisjes. We vinden het zeer belangrijk om vaak samen te komen en klasdoorbrekend te werken.

Foto’s

Klik op het fototoestel om de foto’s te bekijken.

Sint op visite in Donk !

Ook dit schooljaar kwam Sinterklaas op bezoek met een Piet, ondanks alle problemen met zijn stoomboot.

Gelukkig waren er onze kleuters die met z’n allen een nieuwe boot in elkaar knutselen.

Op die manier was iedereen tevreden : Sinterklaas met zijn boot en alle kinderen met zijn bezoekje.

Wat zal er volgend schooljaar aan de hand zijn?

https://photos.app.goo.gl/s5VuWWNT6Gc3WtGA9

Lichtjes overal !

Op een donkere avond in november werd Donk verlicht door heel veel lichtjes. Lichtjes in de bomen, aan de afsluitingen, in de tuin van lieve mensen, …aan de hand van heel veel jongens en meisjes.

Het werd een sfeervolle lichtjeswandeling waarbij heel wat ouders, grootouders, ..meewandelden.

Bij aankomst op school kon iedereen nog genieten van de show van de vuurspuwster.

Op naar een volgende editie in de toekomst !

https://photos.app.goo.gl/NYLsicXW5QTrpJUg6

Strapdag …we fietspoolen samen naar school !

Vrijdag 22 september stond strapdag op onze kalender. We strappen (stappen, fietsen, steppen) naar school. Deze keer deden we dit samen. We maakten een fietspool aan en vertrokken uit 4 richtingen naar school. Vanuit deze 4 punten vertrokken er juffen en deze pikten onderweg heel wat leerlingen en ook ouders, grootouders op om samen de school te bereiken. Om de zichtbaarheid in het verkeer in de kijker te plaatsen, deden we een oproep om zoveel mogelijk in fluo naar school te komen …zelfs de juffen en meester zetten hun beste beentje voor.

Wat een leuke ervaring om zo ’s morgens op school toe te komen.

Dankjewel aan alle jongens en meisjes, ouders en grootouders,…

Eens op school deden we per groep nog een fietsparcours en stelden we de fietsen tentoon voor elkaar.

Samen het schooljaar spelend inzetten.

Door de regen hebben we onze startactiviteit een paar dagen uitgesteld maar op dinsdagnamiddag was het zover.

Er werden gelukstattoos geplaatst, zeepbellen werden door de lucht geblazen, spelletjes werden samen gespeeld …kortom het was een fijne namiddag !

1 september – start schooljaar

Het zonnetje liet ons in de steek op 1 september. Daarom openden we het nieuwe schooljaar onder het afdak.

We mochten heel wat nieuwe gezichten verwelkomen, groot en klein, jong en een beetje ouder. Na een gesprekje over kriebels in de buik, kregen we bezoek van Sporo.

We ontdekten een nieuw talent bij juf Mieke, want zij is blijkbaar ook vogelfluisteraar. Wat een geluk, daardoor weten we dat Sporo een vogel is die houdt van plannen en al droomt van nieuwe uitdagingen.

We kijken er naar uit om zijn vriendjes ook te leren kennen.

Pyjamadag

Op vrijdag 10 maart kwamen we met z’n allen in pyjama naar school. Voor één keer mochten de leerlingen met een lege maag naar school komen. Alle kinderen kregen een ontbijt aangeboden door de school. We vieren en zijn dankbaar tijdens deze vastentijd dat we wel naar school kunnen en mogen gaan. Heel veel kinderen zitten thuis door ziekte en volgen school via Bednet.

Carnavalstoet in Donk

Op 17 februari vierden we carnaval op onze school met een stoet door het dorp. Klein en groot genoten van de feestvreugde en een warme pannenkoek in ’t Pleintje.

Hartjesdag 14 februari 2023

Op 14 februari vierden we hartjesdag op onze school. Dit feest vervangt de traditionele moeder- en vaderdag omdat sommige gezinnen er tegenwoordig volledig anders uitzien. Alle aanwezigen genoten van een optreden, een glaasje en een hartenwafel.

Afscheid van de kerk in Donk

Op vrijdag 23 december nam de volledige school afscheid van de kerk van Donk tijdens een laatste bezinningsmoment. De kerk zal ontwijd worden. De kleuters en het eerste leerjaar mochten het kerstverhaal brengen. Juf Christel was de fiere dirigent van het talentvol kerstkoor.

Kerstmarkt 16 december 2022

Dag Sinterklaasje!

Vandaag was het een speciale dag! De verjaardag van Sinterklaas! We stonden allemaal vol spanning af te wachten tot er plots wel een heel bizarre Sint verscheen. Hij had de kleren aangetrokken dat de kleuters hebben gemaakt voor de Sint. We ontdekten al snel dat dit geen echte Sint was. Hij wist niet hoe zijn paard heet en kwam uit Noorwegen. Hij had geen cadeautjes mee! We stuurden hem maar terug.

Ons wachten werd beloond, de echte Sint en piet kwamen er aan in een mooie auto! We vierden samen feest en werden getrakteerd op cadeautjes en lekkers.

Tot volgend jaar Sint en Piet!

https://photos.app.goo.gl/ySLYCbMGZdBP5Sty9

Herfstwandeling

Op vrijdag 28 oktober was het herfstwandeling. Er werd gewandeld met de leerlingen van de lagere school naar het bos. De kleuters stapten naar de speeltuin. Daar werd op het einde van de namiddag nog samen gespeeld onder een stralend zonnetje.

Toen we aankwamen in de Poermolen stonden de leden van de ouderraad klaar met heerlijke tomatensoep. Bedankt! Het was een leuke namiddag en een mooie start voor de herfstvakantie.

https://photos.app.goo.gl/EzDJW5RR27Cc3LxG7

Sponsorloop 2022

Donderdag 7 oktober stond onze sponsorloop gepland. Onze jongens en meisjes zetten hun beste beentje voor en zorgden ervoor dat er heel wat rondjes werden gelopen. Niet alleen zij, maar ook de juffen en Sampsom hadden hun loopschoenen aangetrokken. Wat een stralende gezichten passeerden bij de lens ! Geniet van de foto’s.

Curieuzeneuze!

Vorige week was het tijd voor onze eerste curieuzeneuze van dit schooljaar. Onze toneelspelers hadden samen met juf Mieke een mooi stukje toneel voorbereid.
De doelstelling van de voorbije periode was ‘klimaatactie’. Zorg dragen voor ons klimaat deden we door op strapdag trappend en stappend naar school te komen.
We sloten af door met z’n allen het straplied te zingen en dansen.

1 september

1 september was opnieuw een spannende dag! Heel wat lachende gezichtjes! We maakten er een leuke voormiddag van!