Buiten spelen in een groene omgeving

Speelbos

Op onze kleuterschool mag je SPELEN en dat maakt ons BLIJ.

al hoort eens VALLEN en VUIL worden daar ook bij.

Je mag hier SPELEN dat is eigenlijk jouw WERK.

En door al die ERVARINGEN LEER je en word je STERK!

Onze grote troef is ons speelbos “De Bosark”. Hier kunnen de kleuters veilig spelen in een natuurlijke omgeving. In ons speelbos is er een toilet, buitenklas en een parcours aanwezig.

Onze kleuterschool stapt mee in het ‘buitenspel’-verhaal. Onder het motto: ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledij”, voerden we in onze uurroosters een vast speeltuinmoment en een speelbosmoment in. Elke kleuterklas gaat door weer en wind wekelijks verplicht buiten spelen. Ook fietsen onze kleuters wekelijks op de speelplaats.

Ze raken buiten hun energie kwijt en leren de wereld rondom hen kennen.

We kochten een 100-tal paar laarzen aan voor onze kleuters. Zo kunnen ze ook naar de speeltuinen en het speelbos gaan als het gras nat is. Elke schoenmaat heeft eenzelfde kleur. Daardoor is het voor de kleuters makkelijk om te onthouden welke laarsjes ze moeten aantrekken.

Cera project 

In de zomervakantie van 2022 werd er een waterpomp geplaatst. Dit konden we realiseren dankzij de financiële steun van Cera. Deze is noodzakelijk voor het optimaal gebruik van ons buitentoilet, handen te wassen, afwassen van onze buitentafel, …

Ons volgend project zal de aankoop zijn van een waterparcours zodat de kleuters het spelelement water nog meer kunnen beleven.