Sinds december krijgen de jongste kleuters de kans om na het middageten even uit te rusten in het slaapklasje. “We merkten dat de jongste kleuters nood hadden om even te kunnen rusten.” vertelt directrice Griet Devriendt. “Daarom hebben we een nieuw slaapklasje ingericht. In ons slaapklasje kunnen er momenteel 10 peuters/kleuters slapen. Ze hebben elk hun eigen bakje waar hun knuffel en dekentje ligt, dit gaat elk weekend naar huis zodat dit gewassen kan worden.  Ons slaapklasje is naar preventie helemaal goedgekeurd en er werd ook een nieuw brandblusapparaat aangekocht” 

Onze kinderverzorgster Heleen en vrijwilligsters Mammie en Lia blijven bij de peuters en brengen ze dan ook terug naar de klas na hun dutje. “We brengen de leerkrachten dagelijks op de hoogte van wie er die dag wel of niet sliep” vertelt kinderverzorgster Heleen  “Op vrijdag geven we dan een briefje mee naar huis waarop een overzicht van de week staat.” 

Onze slaapklas is een succes en we merken dat dit een grote meerwaarde is voor onze school. Na het slapen hebben ze terug energie en kunnen ze opnieuw spelen, leren en op ontdekking gaan samen met de klasjuf.

© 2022 - VBS De Ark / Maricolen Maldegem - Webdesign: Abra Media