Welkom in de slaapklas bij juf Valerie

De kindjes die over de middag boterhammen eten op school en hier nood aan hebben, krijgen de kans om een middagdutje te doen tussen 12u00-13u15. Zo bieden we een zachte overgang aan tussen thuis en school. We eten onze boterhammetjes op in de slaapklas en krijgen daarna de kans om te rusten of te slapen in ons eigen bedje. In onze slaapklas zijn er 15 bedjes aanwezig. Na hun dutje brengen we de kindjes terug naar de klas. We brengen de leerkrachten dagelijks op de hoogte van wie er die dag wel of niet sliep. Op vrijdag geven we een briefje mee naar huis waarop een overzicht van de week staat.

Om het slapen voor je kapoen zo vertrouwd mogelijk te maken, vragen we om het volgende genaamtekend mee te brengen:
• Luiers
• Een deken
• Een tuutje en/of knuffel
• Hoofdkussen (indien nodig)

Iedereen krijgt zijn eigen bakje waarin hun spulletjes liggen. Ieder kindje krijgt ook zijn eigen bedje. De hoeslakens worden door ons gewassen. Het dekentje en het hoofdkussen worden regelmatig terug meegegeven naar huis. Zo hebben jullie de kans om deze te wassen en blijft de vertrouwde geur bewaard.

Onze slaapklas is een succes en we merken dat dit een grote meerwaarde is voor onze school. Na het slapen hebben ze terug energie en kunnen ze opnieuw spelen, leren en op ontdekking gaan samen met de klasjuf.

Indien je nog meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Slaapwel vriendjes!